Blogger Template by Blogcrowds.


Τα λογοτεχνικά κείμενα «ΚΑΡΥΑΤΙΔΑ» της Βάγιας Καπνιά στην ελληνική γλώσσα, το «LOS MÁRMOLES DE ELGIN, EL EXPOLIO DE GRECIA» της María del Pilar Paz Mañoso στα ισπανικά και «ODE TO THE PARTHENON» του Δημήτρη Τρυγόνη στην αγγλική γλώσσα, απέσπασαν τα τρία, αντίστοιχα, πρώτα βραβεία του 3ου Διεθνή Λογοτεχνικού Διαγωνισμού με θέμα «Μάρμαρα του Παρθενώνα: Ιστορία μιας κλοπής ή η κλοπή της Ιστορίας».

Ο διαγωνισμός οργανώθηκε από την Ελληνική Πολιτιστική Οργάνωση Νόστος και την Ένωση Λογοτεχνών της Αργεντινής, υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Αργεντινή και την Εθνική Γερουσία της Αργεντινής και σε συνεργασία με αξιόλογους φορείς.

Συμμετείχαν περισσότερα από 350 έργα, διηγήματα και ποιήματα στην ελληνική, ισπανική και αγγλική γλώσσα από Ελλάδα, Αργεντινή, Χιλή, Ουρουγουάη, Κύπρο, Ιταλία, Πολωνία, Γαλλία, Κύπρο, Μαλαισία, Περού, Αίγυπτο, Αμερική, Μεξικό και Ισπανία.

Στην ελληνική γλώσσα βραβεία έλαβαν, επίσης, τα έργα : «ΤΟ ΠΕΝΘΟΣ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ» της Σόνιας Ζαχαράτου, «ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ» της Βασιλικής Νευροκοπλή, «Ο ΙΕΡΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΚΑΡΥΑΤΙΔΩΝ» των Παρασκευή Κωστόπετρου και Βικτωρίας Μακρή, το «ΕΝ ΟΥΡΑΝΟΙΣ ΤΗ ΞΑΝΘΗ ΜΕΡΑ» του Δημήτρη Δεσποτάκη, «ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ... ΓΙΑ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ» του Γεωργίου - Παύλου Γιακουμινάκη, τα «ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΜΟΥ» του Δημήτρη Καλφάκη, τα «ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ» του Χρήστου Μαραγκού και «ΕΧΕΙΣ ΘΕΣΗ» της Δήμητρας Καμαρίου

Στην Ισπανική γλώσσα βραβείο απέσπασαν τα έργα «LA LAGRIMA DE MÁRMOL» της Marta Silvia Dios Sanz και «EL DESAFIO DE LA CIVILIZACIÓN» του Héctor Manuel Taboada από την Αργεντινή.

Βραβείο για έργο γραμμένο στην αγγλική γλώσσα έλαβε το «ESTIMATION OF THOMAS ELGIN´S ACTIVITY FROM THE LITERARY POINT OF VIEW» της Wanda Amarantidou από την Πολωνία.

Παράλληλα, απονεμήθηκαν και 28 Έπαινοι σε ισάριθμα έργα μεταξύ των οποίων και «Η “ΚΥΡΑ” ΤΗΣ ΑΚΡΟΠΟΛΕΩΣ» του δημοσιογράφου του ΣΚΑΪ Γιάννη Απέργη.

Όλα τα βραβευμένα έργα καθώς και αυτά που λαμβάνουν Έπαινο θα εκδοθούν σε ειδική ανθολογία.
Η πρόεδρος του «Νόστος» Δρ. Χριστίνα Τσαρδίκος ανέφερε ότι «στόχος του διαγωνισμού ήταν να ενώσουμε όλους, Έλληνες και μη, σε μια φωνή, σε μια γραπτή παράκληση του κόσμου των Γραμμάτων, ώστε να ευοδωθεί η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, από το Βρετανικό Μουσείο, στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης. Γι αυτό και χαιρόμαστε ιδιαίτερα από το γεγονός ότι ο διαγωνισμός προσέλκυσε το ενδιαφέρον ατόμων από την Ελλάδα, την Κύπρο, την Αργεντινή, τη Χιλή, την Ουρουγουάη, την Ιταλία, την Πολωνία, τη Γαλλία, τη Μαλαισία, το Περού, την Αίγυπτο, τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, το Μεξικό και την Ισπανία.»

Πηγή: alfavita.gr

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα