Blogger Template by Blogcrowds.

Όαση ομορφιάς και πολιτισμού, ο ολάνθιστος κήπος του Μεγάρου, μέχρι τώρα έχει προσελκύσει χιλιάδες θεατές Ελληνες και ξένους, σε εκδηλώσεις λόγου και μουσικής.

Κική Δημουλά, Τίτος Πατρίκιος, Γιάννης Δάλλας, Κυριάκος Χαραλαμπίδης, Δημήτρης Μαρωνίτης 
Όαση ομορφιάς και πολιτισμού, ο ολάνθιστος κήπος του Μεγάρου, μέχρι τώρα έχει προσελκύσει χιλιάδες θεατές Ελληνες και ξένους, σε εκδηλώσεις λόγου και μουσικής. Το Megaron Plus καλεί, εκ νέου, το κοινό στον υπέροχο κήπο του Μεγάρου, στις 6 Ιουνίου, σε μια λογοτεχνική και ποιητική συνάντηση, ένα καλοκαιρινό ταξίδι στο σύμπαν του μεγάλου Αλεξανδρινού ποιητή, Κωνσταντίνου Καβάφη, και σε ό,τι καλύτερο έχει να μας προτείνει η σύγχρονη ελληνική πεζογραφία.

Η βραδιά θα αρχίσει στις 8.00 με την απονομή των Ετησίων Βραβείων του περιοδικού «Διαβάζω», ενώ, μία ώρα αργότερα, θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στον Καβάφη και στην επιρροή που άσκησε στους ξενόγλωσσους ποιητές.

 Θεσμός και γιορτή για συγγραφείς και αναγνώστες, τα βραβεία του περιοδικού «Διαβάζω» θα τιμήσουν και φέτος για 16η χρονιά τις καλύτερες στιγμές της ελληνικής λογοτεχνικής παραγωγής. Την εκδήλωση θα συντονίσει ο διευθυντής του περιοδικού Γιάννης Μπασκόζος. Η διαχρονική απήχηση της ποίησης του Κωνσταντίνου Καβάφη, η δύναμή της να είναι αφοπλιστικά επίκαιρη σε κάθε συγκυρία και οι διαστάσεις της διεθνούς απήχησής της είναι ένα φαινόμενο που αποτυπώνεται στις επιρροές που άσκησε και ασκεί στους ξενόγλωσσους ποιητές η μοναδική και συνεχώς φρέσκια φωνή του.

Οι ποιητές Γιάννης Δάλλας, Κική Δημουλά, Τίτος Πατρίκιος, Κυριάκος Χαραλαμπίδης, καθώς και ο Δημήτρης Μαρωνίτης θα διαβάσουν σε ελληνική μετάφραση έργα που έχουν γραφτεί είτε με το ύφος του Καβάφη είτε μιλούν για τον Καβάφη ως ποιητή και ως άνθρωπο. Την εκδήλωση θα συντονίσει, ο καθηγητής Πανεπιστημίου και ποιητής Νάσος Βαγενάς. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πηγή: ethnos.gr

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα