Blogger Template by Blogcrowds.

150 εκδότες στο Πεδίον του Αρεως

Εκπαιδευτικές εκδηλώσεις, αφιερώματα, ομιλίες, ντοκυμαντέρ, αλλά και... επιδείξεις σκύλων στην 35η Γιορτή Βιβλίου.


Βιβλιοπαρουσιάσεις, μουσικές παραστάσεις, αφηγήσεις, θεατροπαιχνίδια, εκδηλώσεις για παιδιά, εκπαιδευτικές δραστηριότητες... Οι παράλληλες δράσεις της 35ης Γιορτής Βιβλίου, που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή και συνεχίζεται (ως τις 20 Μαΐου) στο Πεδίον του Αρεως, είναι πολλές φορές εξίσου ενδιαφέρουσες με τον «κύριο κορμό»: 150 εκδότες, ανάμεσά τους και πρόσφατα αποσχισθέντες από τον Σύλλογο Εκδοτών Βιβλίου Αθηνών (ΣΕΒΑ) εκδότες της Ενωσης Ελληνικού Βιβλίου, συμμετέχουν με περίπτερα.
Ξεχωρίζουν τα αφιερώματα στον Νικηφόρο Βρεττάκο (4/5), στη Δόμνα Σαμίου (6/5) και στον Θόδωρο Αγγελόπουλο (13/5), με ομιλίες και με προβολή ντοκυμαντέρ. Το μέλλον της ανάγνωσης και τα πνευματικά δικαιώματα στην ηλεκτρονική εποχή (9/5) θα απασχολήσουν συζήτηση με εκπροσώπους του χώρου. Ντοκυμαντέρ από το αρχειακό υλικό της ΕΡΤ θα προβληθούν στο πλαίσιο εκδήλωσης για την Καταστροφή της Σμύρνης (16/5).
Πανεπιστημιακοί καθηγητές και συγγραφείς θα συνομιλήσουν για την πολιτική, τη λογοτεχνία και την κρίση (18/5), ενώ σε όλη τη διάρκεια της γιορτής θα λειτουργεί έκθεση πολιτικής γελοιογραφίας 26 ελλήνων γελοιογράφων με θέμα την κρίση. Την κρίση στον χώρο του βιβλίου βέβαια τη βλέπουμε και μέσα από τα προγράμματα των εκθέσεων: από επιδείξεις σκύλων ως αθλητικές εκδηλώσεις έχουν επίσης προγραμματιστεί για την εφετινή Γιορτή Βιβλίου - και όχι με αφορμή κάποιο μυθιστόρημα.
Εκτός από την ενημέρωση του αναγνωστικού κοινού για την τρέχουσα βιβλιοπαραγωγή και τις προσφορές βιβλίων, η Γιορτή έχει και καλό σκοπό: με το σύνθημα «Με διάβασες; Χάρισέ με! Δώστε ένα βιβλίο, σώστε μια βιβλιοθήκη» καλεί τους επισκέπτες να παραδώσουν στη Γραμματεία βιβλία από τη βιβλιοθήκη τους τα οποία θα αποσταλούν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Ξάνθης, στις βιβλιοθήκες των νοσοκομείων Παίδων «Αγία Σοφία» και «Αγλαΐα Κυριακού», στη βιβλιοθήκη του Ελληνικού Συμβουλίου για τους Πρόσφυγες και στη σχολική βιβλιοθήκη του Γυμνασίου - Λυκείου Βερδικούσας στην Ελασσόνα. Με 3.000 βιβλία που προσέφεραν οι επισκέπτες της 34ης Γιορτής προικίστηκαν την περασμένη χρονιά οι βιβλιοθήκες της Λέρου και των Λειψών.

Πηγή: tovima.gr

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα